Scroll to top

Over Hewi

Hewi Meubelstoffeerderij in Culemborg

Hewi Meubelstoffeerderij in Culemborg doet zowel meubels stofferen als herstofferen. Hewi is begonnen op 1 januari 1973 op de Lange Havendijk in Culemborg. Thans is het de tweede generatie die het bedrijf voortzet.

Hewi Meubelstoffeerderij is een bedrijf wat al meer dan 45 jaar actief is op de meubelmarkt. Wij hebben meer dan 50 jaar ervaring in het stofferen van nieuwe meubelen en het herstofferen van gebruikte meubelen.

Hewi is gespecialiseerd in het opnieuw bekleden van alle typen meubelen, boten, auto’s, kussens en caravankussens.

Wij hebben zelfs een polyether snijafdeling, zodat we onze klanten kunnen voorzien van nieuw polyether op maat.

Merken die wij bekleden zijn: Gelderland, Leolux, Rolf Benz, Artifort. Daarbij hebben wij een grote collectie meubelstoffen in rundleder en stof.

Wij komen vrijblijvend bij u langs voor een prijsopgave.

Al meer dan 45 jaar staat kwaliteit bij ons hoog in het vaandel!

Adres:

Lange Havendijk 7

4101 AS Culemborg

Tel 0345 – 51 33 43 – 06 42 45 55 11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Berry vd Wiel, eigenaar Hewi Meubelstoffeerderij

Capitonneren

Hewi Meubelstoffeerderij is specialist in het capitonneren van meubelen. Denk hierbij aan het capitonneren van hoofdborden van een boxspring of het capitonneren van een chesterfieldbank.

Wat is capitonneren?

Capitonneren is een techniek uit de naaikunst en leerbewerking, waarbij een stuk stof of leer als bekleding op een vaste ondergrond wordt genaaid of geknoopt op een zodanige manier dat tussen de stof en de ondergrond een laag van kussentjes ontstaat die gevuld wordt met zacht materiaal als schuim, watten, kapok of gedroogd gras.

De techniek van capitonneren wordt in diverse zaken toegepast. Capitonneren wordt toegepast bij stoel- en meubelbekleding, zittingen, armleuningen, rugsteunen en hoofd- en voetborden van boxsprings.